Peter Lunding, install flash

 

om Peter Lunding:


Profil


PETER LUNDING

Uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole med afgang i 1983. Efter den afsluttende afgangsopgave arbejde han på Skaarup og Jespersens tegnestue i København. Her efter, i årene 1985 og 86 i Kuala Lumpur med både byggeri og udsmykning.

Tilbage i København drejer arbejdet i mere kunstnerisk retning. Det kunstneriske arbejde har siden 1987 bestået af udstillinger og udsmykninger, bestillinger og enkelte tværkunstneriske projekter som f.eks. udstillingen "13" i 1995, og Rust & Gleam i 1998.

Har desuden været ansat som lærer på Kunstakademiets Arkitektskole fra 1990 - 94, og på Skolen for Billedkunst i København fra 1994 til 2002. Fra 2005 lærer på Århus Kunstakademi.

Har modtaget støtte fra: Statens Kunstfond, Københavns Kommunes Kulturfond, Carlsbergs Idelegat, Simon Spies Fonden, Statens Værksteder Gl. Dok og kulturfabrikken.

TOM JØRGENSEN: PETER LUNDING

"Hvad enten der er tale om figurative eller abstrakte skulpturer, er det de store spørgsmål i livet, som har Peter Lundings interesse. Ikke midnst et forhold som skæbnen er ofte temaet for kunstnerens skulpturelle overvejelser. I hans værker ser man således ofte små menneskefigurer i en rastløs, men ikke desto mindre håbløs kamp mod elementerne, guderne eller sig selv. En kamp, som kan opfattes som sindsbilledet på hele den meneskelige civilisations konstante vaklen mellem håb og fortvivlelse. Til at skildre disse både komplicerede og almenmenneskelige forhold, har Peter Lunding især på det seneste fortrinsvis valgt at arbejde med kobber og bronze. Materialer som nemt kan bøjes og behandles selv ved en lav temperatur. Ved patinering og andre kemiske processer opnås en meget varieret overflade, vekslende mellem det glatpolerede og det ru. En teknik, som er med til at understrege dramatikken i Peter Lundings altid humanistisk engarerede skulpturer."

Fra katalog: Gyrr med Gæster på Dronninglund Kunstcenter 2003
Menu:webdesign and flash development: robert haff www.rohaje.dk


In order to view this page you need JavaScript and Flash Player 8+ support!