Peter Lunding, install flash

 

Mercuri U. Århus

Skulptur, filial Århus

I 2001 lavede jeg endnu en skulptur til Macuri Urval denne gang til filialen i Århus. Denne skulptur er lige som den i hovedsædet i København lavet i kobber og rustfri stål. Den strækker sig over 300X 280 cm.

Se skuffen: Mercuri Urval, Kbh. 1995.

Det var i denne forbindelse jeg kom på tanken om en samlende skulpturel manifestation ved udsmykning af virksomheder; man kunne kalde det Corporate Image Art.

Ideen er at Mercuri Urval repræsentationer, I dette tilfælde, får en individuel skulptur, varierende i størrelse og form efter forholdene, men alle skulpturerne er bygget af de samme grundelementer, men er ellers forskellige.

Dermed er alle Mercuri Urvals repræsentationer bundet sammen af den samme fortælling og symbolsprog. Lige som de forskellige filialer i princippet er ens, fremtræder de forskelligt fysisk og befolkes af forskellige mennesker.

Skulpturerne bliver et vartegn for virksomheden, enkeltvis og sammen, og den kunstneriske profil kommer dermed til at afspejle mangfoldigheden og spændviden indenfor en ensartet ramme.

Grundelementerne:

• Konstruktionen, den overordnede ramme der repræsentere det logiske. Det er denorden der skal til for at få tingene til at hæge sammen.

• Stigen/ broen, er den udfarende og dynamiske kraft og fremaddrift.

De to førnævnte elementer er udformet i rustfri stål.

• Kuglen/ kloden, den perfekte form, uden begyndelse og uden ende. Fragmenterne omkring den fortæller om dynamik, om sammentrækning eller ekspansion. Dette element handler om det intuitive, det levende, det uforudsigelige og som giver konstruktionen liv.

Dette element er udformet i kobber.


image 01 © peter lunding
image 02 © peter lunding
image 03 © peter lunding
image 04 © peter lunding


Menu:webdesign and flash development: robert haff www.rohaje.dk


In order to view this page you need JavaScript and Flash Player 8+ support!