Peter Lunding, install flash

 

Fremtidens bolig

Arkitektkonkurance om fremtidens bolig.

Arkitektkonkurance for unge arkitekter om fremtidens bolig. Konkurancen var udskrevet at UNESCO i nationale og internationale runder. Dette projekt blev prisvinder i Danmark. Projektet udformede jeg i samarbejde med min tidligere studiekammerat Dagmar Ricter.

Forslaget er tænkt som, hvad man i dag ville kalde; en bæredygtig by. Forslager tog udgangspunkt i en eksisterende middelalderby, Stege.

Vores forslag er en ny bymur som er udformet som en by af rum. Bymuren definerer klart skeldet mellem land og by. Rummene er samlet i klynger omkring nogle fælles arealer hvor der kan udføres distancearbejde med datamaskine til fjerntliggende virksomheder, og andre aktiviteter. Ideen var at men ikke skulle sidde isoleret i sit paracelhus, men i fælles enheder hvor man kunne tale sammen og diskutere.

Desuden var der i fællesområderne et ildsted som refererer til de første samfundsdannelser hvor stammen samlede sig omkring bålet.

Bymuren opløste sig indad til i have- og drivhusanlæg til fritid og dyrkning af fødevarer, endnu et symbol der referere til tidligere tiders fællesskab omkring dyrkning, tilberedelse og indtagelse af føde i mere kollektive bosætningsformer som ikke må gå tabt i en elektronikseret verden.

vi forestillede os en fortætning af de løst bebygggede områder bagved den gamle bymur.


image 01 © peter lunding
image 02 © peter lunding
image 03 © peter lunding
image 04 © peter lunding
image 05 © peter lunding
image 06 © peter lunding


Menu:webdesign and flash development: robert haff www.rohaje.dk


In order to view this page you need JavaScript and Flash Player 8+ support!