Peter Lunding, install flash

 

de humani.......

Projektet de humani corpris fabrica, er et ikke afsluttet projekt fra 2003. Det behandler menneskekroppens forskellige kredsløb ud fra en dekorativt og metafysisk synsvinkel.

Projektet er inspireret af ”La Specola” samlingen i Firenze fra 1771 og den store flamske anatom Andreas Vesals berømte værk fra 1543 hvis navn jeg har lånt til projektet. Vesals´ værk; de humani corpris fabrica er det første naturvidenskablige værk, om menneskets anatomi, i moderne forstand, i Europa.

Hvor Vesals er barn af renæssancen, udspringer La Specola samlingen af oplysningstidens trang til at gøre videnskaben tilgængelig for flest mulige. Derfor skabte man på Storfyrste Peter Leopold´s foranledning en omfattende og stærkt detaljeret samling voksdukker til belysning af menneskets anatomi.

Begge værkers store skønhed, og for en lægmand, groteske og gyselige ynde, har inspireret mig til en serie, som stadig er under udarbejdelse, af små, neoromantiske, smykkeagtige figurer, på omk..16 cm. højde (inkl. sokkel).

Jeg tager i modsætning til de gamle forskere ikke udgangspunkt i det videnskabelige, men skønheden, poesien og det oprørende ved menneskets indhold.
Menu:webdesign and flash development: robert haff www.rohaje.dk


In order to view this page you need JavaScript and Flash Player 8+ support!