Peter Lunding, install flash

 

Udstilling "13"

”Hvad er så tid? Hvis ingen spørger mig om det ved jeg det. Hvis jeg skal forklare det for en der spørger mig ved jeg det ikke. Men jeg vil dog trolig hævde, at jeg ved, at hvis intet gik forbi var der ingen fortid, og hvis intet kom, var der ingen fremtid, og hvis intet var der ingen nutid.”

Aurelilus Augustinus, Confessiones, 11. bog, 14.

Udstilling ”13” bestod af syv skulpturer, der alle på forskellig vis anskueliggjorde eller kommenterede aspekter af begrebet tid. Sammen med værkerne udstilledes skitser og forarbejder.

Med afsæt i værkernes problematisering af begrebet tid, bidrog en række kunstnere i løbet af udstillingen med musik og performance.

Disse kunstarter er flygtige og eksisterer kun i nuet. Aktiviteterne gik således i dialog dermed skulpturerne og rykkede dem ud af deres dvaletilstand. Sammen blev der digtet videre på fortællingen om tidens paradoks.

(Blandt de deltagende kunstnere var: Katrine Gislinge, Sara Wallevik, Pierre Dørge, Irene Becker, Ayi Solomon, ricketts dance co., saxmachine, Kim Kristensen, Ronan Vandrer.)

Filmen ”Efter 13” blev lavet lige inden udstillingen blev taget ned, som endnu et forsøg på at perspektivere skulpturerne i forhold til tiden. Filmen blev et værk i sig selv, en slags konklusion, et værk om værkerne udstillingen bestod af.

”…mens tiden slår sin vifte

sammen og der ingenting er

bag alle dens billeder,

synker øjeblikket hen og flyder

omringet af død

og truet af natten

og dens uheldsvangre gaben,

truet af den maskerede døds

livfuldhed og kaudervælsk

synker øjeblikket hen,

bliver et med sig selv.”

Octavio Paz.Menu:webdesign and flash development: robert haff www.rohaje.dk


In order to view this page you need JavaScript and Flash Player 8+ support!